fit blijven coronatijd

Fit blijven in coronatijd

De sportscholen zijn helaas weer gesloten… Maar hoe kan je nou fit blijven als de sportscholen gesloten zijn? We hebben een aantal alternatieven voor je op een rij gezet!

 

Wandelen

Wandelen heeft een goed effect op je gezondheid. Zo is het bijvoorbeeld erg goed voor de conditie van je hart en bloedvaten, spieren en botten en heeft het een goed effect op je geheugen.

Je kan op elk moment van de dag wel een stukje wandelen bijvoorbeeld in de pauze of na je werk. Wandelen is ook niet erg intensief, dat maakt wandelen makkelijker om te doen.

Als je elke dag 15 minuten wandelt is dit al goed voor je gezondheid.

 

Yoga

Yoga is erg gezond voor je. Zo word je onder andere flexibeler, slaap je beter, verbeter je je lichaamshouding en wordt je bloedcirculatie verbeterd.

Je kan yoga natuurlijk overal doen en je hebt er niet veel voor nodig. Bij yoga is het alleen wel prettig om een zachte ondergrond te hebben, je kan natuurlijk ook gewoon een yoga mat aanschaffen.

Op internet kan je veel video’s vinden hoe je verschillende yoga houdingen aanneemt. Als je dit weet kan je vervolgens je eigen yogales inrichten.

 

Hardlopen

Hardlopen is een goede training voor je lichaam: je brein wordt erdoor sterker, je hart wordt sterker en het vertraagt het verouderingsproces.

Daarnaast kan je gewoon in je eentje hardlopen, je kan dan ook op je eigen tempo lopen. Perfect voor in de coronatijd.

 

Thuis fitness

Bij fitness denken de meeste mensen natuurlijk aan de sportschool en fitnessapparatuur. Maar fitnessen kan je ook prima thuis doen!

Als je dumbbells of resistance bands koopt kan je al heel veel dingen doen die je normaal in de sportschool zou doen. Met zowel dumbbells als resistance bands kan je namelijk je hele lichaam trainen.

Je kan natuurlijk ook zonder dumbbells of resistance bands trainen, bijvoorbeeld met je eigen lichaamsgewicht. Of je kan een grote tas met zware boeken vullen en dit gebruiken als een gewicht.

 

Touwtjespringen

Met touwtjespringen worden je spieren en botten versterkt. Ook wordt je coördinatie en motoriek verbeterd. Het is daarom erg goed voor de gezondheid.

Touwtjespringen kan je altijd en overal uitvoeren. Je hebt alleen een springtouw en wat ruimte nodig.

Omdat touwtjespringen een intensieve workout is verbrand je ook nog veel calorieën tijdens de oefening!

 

Fietsen

Je kan natuurlijk ook gewoon een stukje gaan fietsen. Iedereen weet wel dat fietsen gezond is dus waarom zou je dat niet gaan doen om fit te blijven? Fietsen heeft een positief effect op je gezondheid. Je spieren groeien, je conditie wordt beter en fietsen helpt zelfs tegen stress!

Mocht je fietsen saai vinden kan je ook altijd nog gaan mountainbiken!

 

Wij kijken er naar uit om over 5 weken weer open te gaan en sportief het nieuwe jaar te beginnen!